Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2019 15:07 - ко става...под Юрганя на CIA..
Автор: eva666 Категория: Други   
Прочетен: 1995 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 13.02.2019 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Цветни революции, наричани още „Corporate Revolutions“ (понякога бархетни революции или нежни революции), е термин който обозначава серия от масови улични безредици и протести на населението, осъществени по предварителен сценарий и съпроводени от професионални PR-кампании, които завършват със смяна на политическия режим в бившите Съветски републики, арабските страни (Арабска пролет) и Южна Америка, без военно участие, но не без насилие. 

След смяната на обществения строй през 1989-1990 г., Цветните революции са „Sequel“ от плана за геополитическа преориентация на бившитесателити на СССР. 

След провеждане на цветните революции, биват инсталирани проамерикански правителства, базирани на антируска риторика. От своя страна САЩ открито поддържа тези режими. 

Както епохата на Великите географски открития, на днешно време историците наричат „епоха на европейска експанзия“, така и в бъдеще вероятно Цветните революции ще се наричат „Епоха на Американска експанзия“. 


image

 Според независими журналисти и политолози като Ian Traymor, Frederick William Engdahl и Udo Ulfkotte, всички революционни младежки движения и Цветни революции биват финансирани и организирани от правителството на САЩ, тайните служби на САЩ, както и от неправителствени организации (NGO), финансирани от САЩ. Според тях САЩ цели Нов Световен Ред (New World Order), в духа на речта на George H. W. Bush на 11 септември 1990. 

„Washington Post“ публикува материали относно „инвестираните“ от САЩ
77.000.000 US$ за изборите на 24 септември 2011 в Русия. САЩ изпраща организатори на кампаниите. Един от тях е Robert Helvey – „бивш“ сътрудник на военното разузнаване на САЩ (Defense Intelligence Agency). 

Американските „неправителствени“ организации „Freedom House“, „National Endowment for Democracy“ (NED), „Albert Einstein Institute“, „Open Society Institute“ на „самарянина“ Джордж Сорос (спонсора и на Нов български университет), но и германската „Friedrich-Naumann-Stiftung“ предоставят средства на разположение, организират Workshops, раздават стратегически книжки, провеждат курсове за „повишаване на квалификацията“. 

Избор на лидери

Решаващо за успеха на Цветните революции е избора и подготовката на малки групи, предимно несемейни пробивни младежи, „необременени“ от морални и патриотични „предразсъдъци“, прекланящи се пред материални и външни ценности, неспособни да преработват (дез)информацията получена от СМИ, поради интелектуална недостатъчност, въодушевени от американската мечта. 

След 1990 в пост-съветското пространство се разпространяват примамливи предложения, рекламирани като „международен студентски обмен“„Студентски бригади в САЩ и Англия“, програми за работа за студенти през лятото: „Work and Travel USA для студентов“, „WEUSA Placement“, „CCUSA“, „Work Experience USA“, „Магнатът Доналд Тръмп изпраща свои емисари да избират най-добрите студенти от наши университети“ и пр. 

От стотиците хиляди, ако не и милиони студенти посетили USA & Co., подбора за координатори на улични демонстрации и гражданско неподчинение, се осъществява лесно и евтино. Всички те сами си плащат разноските по транспорта до там и обратно, а по време на престоя си там работят това, което за местните е унизително и нископлатено. 


Професионално-протестиращи с професионална логистика

Комуникацията се осъществява чрез Prepaid-GSM-Handy, за бързо организиране на демонстриращи групи (Flash Mob). По онова време в тези държави по „неизвестни“ причини се разрешава анонимна регистрация на SIM-карти, което в Западните демокрации никога не е било възможно. 

В България анонимна регистрация на SIM-карти съществува до 2009 год., от което може да се предположи, че до тогава е съществувала опастност от патриотично настроени български политици, които е трябвало незабавно да бъдат обявени за диктатори и да бъдат свалени, чрез Цветна Революция. 

След 2005 организацията се осъществява и чрез интернет, особено чрез Facebook- и Twitter-псевдоними, както и филми от мобилни телефони в YouTube. 

По време на „Арабската Пролет“ в Тунис, Египет и Либия, американските U.S. Air Force, поддържат интернет и мобилните телефони чрез сложни технически устройства в турбините на самолетите C-130 Херкулес (Lockheed C-130). 

Календар на цветните революции

Успешни Цветни революции 
* 1953: Иран – „Бяла революция“ – Операция Аякс (на персийски کودتای ۲۸ مرداد)
* 1986: Филипините – „Rebolusyong EDSA ng 1986“ или „Жълта революция“
* 1989: Чехословакия
* 1990: Никарагуа
* 1987-1992: Прибалтика – „Пееща революция“
* 2000: Сърбия – „Булдозерна революция“
* 2003: Грузия – „Розова революция“ (на грузински ვარდების რევოლუცია)
* 2004: Украйна – „Оранжева революция“ (на украински „Помаранчева революція“)
* 2005: Либия
* 2005: Киргистан – „Революция на лалетата“
* 2010-2011: Тунис – „Жасминова революция“
* 2011: Египет – „Kefaya“ (كفاية)

Все още продължаващи Цветни революции 
* От април 2002: Венецуела
* От 2005: Азърбайджан – „YOX“ (Зелена революция)
* От 2007: Мианмар – „Шафран-революция“
* От 2009: Иран – „Зелена революция“
* От 2011: Сирия
* От юни 2013: България – „Протест на симпатичните“ и „ранобудните студенти“

Неуспешни Цветни революции 
* 1953: ГДР „17. Juni 1953“
* 1956: Унгария
* 1968: Чехословакия – „Пражка пролет“
* 1989: Китай – „Тиенанмън“
* 2001: Беларус – „Зубър“
* 2005: Узбекистан – „Bolga“ (Чук)
* 2005: Русия – „Оборона“
* 2006: Беларус – „Дънкова революция“ или „Васильковая революция“
* 2008: Арменя – „Революция подснежников“
* 2009: Молдавия – „Революция кирпичей“ или „Кафельная революция“
* 2011/2012: Русия – „Снежная революция“ или „Мятежом хипстеров“

    follow me...




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - "идват демократичните ценности"...дръж се, венесуела...
13.02.2019 15:18
какво се случва с Венецуела...

Голяма тояга“ – така президентът Рузвелт наричаше зараждащата се империалистическа политика на САЩ по отношение на Латинска Америка. Той използваше тази фраза от африканската поговорка:“Говори меко и дръж голяма тояга, тогава пътят ти ще е дълъг“. Придобитият по целия свят от Вашингтон опит през последните десетилетия показва цялата погрешност на този съвет.

В същото време, когато експертите по Венецуела ни разказват за вътрешните причини за кризата, преживявана от тази страна, интересът, който проявяват към ситуацията световните държави (при това тях не ги притеснява хуманитарната ситуация в Судан, Йемен и Конго) показва, че има и други причини. Това, че Тръмп и неговите съюзници са обезпокоени от положението с основните свободи във Венецуела, поддържайки успоредно великолепни отношения със саудитското кралство на терора, показва, как те в действителност „се грижат“ за „демократичните ценности“.
цитирай
2. eva666 - 9 причини, за да обяват САЩ..война на Венецуела...
13.02.2019 15:18
„Основанията“ на САЩ

Природни ресурси. Венецуела притежава най-големите в света запаси от злато, а също така находища на диаманти, желязна, медна, боксити, колумбит, танталит, уранова руда, газ. Значителни са запасите от прясна вода, макар че главното богатство на страната е петролът. На Венецуела се падат 24% от запасите на страните от ОПЕК – 301 млрд. барела. В това отношение превъзхожда дори Саудитска Арабия, която притежава 21“. Генералът от Луфтвафе Адолф Галанд смятал, че главната причина за поражението на Германия във Втората световна война е бил недостигът на гориво за авиацията. Главната цел на Сталинградската битка е бил азербайджанският петрол (сега Азербайджан е партньор на Израел и НАТО). Антихитлеристката коалиция победила и поради това, че влизащите в нея страни притежавали петрол. Сега САЩ отчаяно се борят за този въглеводород. Добивът на петрол спадна до 115 хиляди барела на ден от източниците в Тексас, Оклахома и Дакота.
цитирай
3. eva666 - я да чуя и нашТе агенти, Стар и войньомира/ гетю..щял да им ръкоплеска..
13.02.2019 15:23
Това, че Тръмп и неговите съюзници са обезпокоени от положението с основните свободи във Венецуела, поддържайки успоредно великолепни отношения със саудитското кралство на терора, показва, как те в действителност „се грижат“ за „демократичните ценности“.

Избор на лидери: във т.н..Цветни революции

Решаващо за успеха на Цветните революции е избора и подготовката на малки групи, предимно несемейни пробивни младежи, „необременени“ от морални и патриотични „предразсъдъци“, прекланящи се пред материални и външни ценности, неспособни да преработват (дез)информацията получена от СМИ, поради интелектуална недостатъчност, въодушевени от американската мечта.
цитирай
4. eva666 - а ,какво стана с У.Чавес/съм писала по повод ..бързо" умрели" от Рак президенти"..
13.02.2019 15:38
Като шеф на ОПЕК , той обикаля всички водещи петролопроизводителки в света - включително и иракския лидер Саддам Хюсеин.
Чавес му гостува миналата година и става единственият чужд държавен глава, стъпил в Ирак след войната от 1991 г.

Отбива се и в Москва - при Владимир Путин, с когото съгласува цените на петрола. Путин го нарича

"един от най-енергичните лидери на Латинска Америка".

Пучът във Венецуела лъха на петрол. И горчи на САЩ
Провали се опитът да се свали антипатичния на Вашингтон Уго Чавес за радост на Куба и Ирак/ 2002..

Къдринка Къдринова old.segabg/article.php?id=50760
цитирай
5. milady - организират Workshops...Блеки, имало...кьор Софра, айде да се запишем/като ветерани с теб
13.02.2019 15:59
Американските „неправителствени“ организации „Freedom House“, „National Endowment for Democracy“ (NED), „Albert Einstein Institute“, „Open Society Institute“ на „самарянина“ Джордж Сорос (спонсора и на Нов български университет), но и германската „Friedrich-Naumann-Stiftung“ предоставят средства на разположение, организират Workshops, раздават стратегически книжки, провеждат курсове за „повишаване на квалификацията“.

после, ще ни харесат, и изпратят даже в Амстердам
Града на разврата и...Гошката..)))))
цитирай
6. milady - а, защооо Хай Технологиите са в ръцете на Америка,
13.02.2019 16:03

а, не в ,150 год изостаналата Русия, съм писала неотдавна за...
/извънземните технологии, и защо Америка крие повече от 50г това

знаете вече, че пиша...вълнообразно..
защото..така се доказвам...
пред една мн.взискателна Публика
Благодаря ви за интереса!
дайте,сега..по една цунка и 25 лайка...
цитирай
7. radostinalassa - Защо пък Русия да е изостанала
13.02.2019 20:50
Там даже има много поселения с вече 15 годишни деца. Те са здрави, умни, ядат екологична храна, нямат аутизъм , алергии и други екстри от ваксини, май учат в къщи.Не ги обучават , че може да си променят пола ако искат, дори е желателно. Затова накрая ще остане само Русия.
цитирай
8. eva666 - хубооо, ама..не е верно../ в русия има и наркомани, и алкохолици и разни болести
13.02.2019 21:03
radostinalassa написа:
Там даже има много поселения с вече 15 годишни деца. Те са здрави, умни, ядат екологична храна, нямат аутизъм , алергии и други екстри от ваксини, май учат в къщи.Не ги обучават , че може да си променят пола ако искат, дори е желателно. Затова накрая ще остане само Русия.


Аз съм Безстрастен...анализатор...
да не говорим, че там е и най голямата мюсюлманска общност
най многоо джамии, и най Голямата джамия..пак е там.Путин я открива пр 3г
гледаш наивно и романтично на Геополитиката, като 90% от българите
събирай още факти..
цитирай
9. radostinalassa - Защо не харесваш исляма ?
13.02.2019 22:15
Той е клон на християнството. Друго са джихадистите, които се финансират от янките.
Това е предсказал Едгар Кейси - че накрая ще остане само Русия. А тя е наша дъщеря.
цитирай
10. eva666 - Исляма е съшият като юдео-Християнств, че и много по лошо...
13.02.2019 23:06
radostinalassa написа:
Той е клон на християнството. Друго са джихадистите, които се финансират от янките.
Това е предсказал Едгар Кейси - че накрая ще остане само Русия. А тя е наша дъщеря.


това са Програми за Контрол, и манипулация на населението от хиляди години..
аз не харесвам путин, и тръмп, и меркел..и ,цялата тази Олигархия..
нужен е нов модел...а, Путин играе със НСРед..
затова е наречен Антихрист/ този,Който ще дойде,
и ще говори мноого сладки ..думи..това Е заблуда!
след него, ще очакваме Божията намеса/ така да го кажем
сложно...ее за късни разговори..
хубава вечер, и хубав празник, до утре!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eva666
Категория: Други
Прочетен: 531092
Постинги: 320
Коментари: 2318
Гласове: 1162
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол