Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2019 09:19 - Ердоган иска да произвежда атомни бомби
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 770 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това съобщава тези дни американското издание Ню Йорк Таймс, като цитира самият президент на южната ни съседка. Или съм пропуснал или нашите "медии" са прекалено заети с други неща, за да ни осветят по този свръх любопитен момент?

image

Или по-скоро нашите "не са го разбрали"?

image

Така поднесено изглежда, че султана защитава правото си да строи АЕЦ, каквато той наистна строи, с помощта на Росатом. По съвсем различен начин, обаче, са го разбрали американците и май-нещо са притеснени?

Ето и още от оригиналната статия на американското издание:

През седмиците, предхождащи заповедта му да пусне войската през границата, за да изчисти кюрдските райони, г-н Ердоган не крие по-голямата си амбиция. "Някои страни имат ракети с ядрени бойни глави", каза той на среща на своята управляваща партия през септември. Но Западът настоява „не можем да ги имаме“, каза той. "Това, не мога да приема."

Тъй като Турция вече е в открита конфронтация със своите съюзници по НАТО, като заложи на хазарт и спечели залог, че може да проведе военно нахлуване в Сирия и да се измъкне от него, заплахата на г-н Ердоган придобива нов смисъл. Ако САЩ не успеят да попречат на турския лидер да разгроми своите кюрдски съюзници, как може да го спре да изгради ядрено оръжие или да следва Иран при събирането на технологията за това?

Не за първи път г-н Ердоган говори за освобождаване от ограниченията на страните, подписали Договора за неразпространение на ядрената енергия, и никой не е съвсем сигурен в истинските си намерения. Турският автократ е господар на поддържане на равновесие между съюзниците и противниците, както откри президентът Тръмп през последните две седмици.

„Турците от години казват, че ще следват това, което прави Иран“, казва Джон Дж. Хамре, бивш заместник-министър на отбраната, който сега ръководи Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон. „Но този път е различно. Ердоган току-що улесни оттеглянето на Америка от региона. "

„Може би, подобно на иранците, той трябва да покаже, че е на двора, че може да получи оръжие всеки момент“, каза господин Хамре.

Георги Котев



Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - Създаде се нова ос на злото - Москва - Анкара - Техеран.
23.10.2019 09:48
Ако Тръмп стане още веднаж президент това зло ще се въоръжи с ядрено оръжие. Оастност да не стане това обаче има, а това е нов военен преврат в Турция. Да го предотврати като навсякъде сложи сложи мекерета Ердоган - това е най-пърпвата му задача. На нас обаче, които сме близо до тази ос и сме им интересни като стратегическо разположение няма да ни е лесно. Ще ни разделят и присъединят към Турция и Русия. Няма кой да ни защити....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833639
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031