Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2019 13:52 - НЕМИСЛИМОто/Лев Толстой
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 706 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 10.11.2019 16:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        или за СталиноКрацията от Първо Лице...
     / Александър Яковлев, и книгата му -Здрач, изд 2005
      гл Първа

Ние сме болни. Страшни са думите на руския гений. Безизходни.
Ние, в Русия, не искаме да разберем и да признаем, че нравственият дълг пред жертвите на палаческата власт на Улянов (Ленин) и Джугашвили (Сталин) е мъчително тежък, но вечен. Това е наш дълг, на всеки от нас. И няма да има прошка нито за нас, нито за потомците ни за сътворените злодеяния, ако не очистим с правда изранената си памет, ако не отворим душите си за покаяние.

Та нима действително за руснака
е по-леко да стане роб, отколкото свободен човек?
/ Лев Толстой 



          www.omda.bg › public › biblioteka › yakovlev_2

Известно е, че човекоизтреблението е най-старият греховен занаят. ХХ век изобрети демоцида - изтреблението на цели народи. Създаде специален отрасъл на индустрията - демоциден, конвейерно-непрекъснат. В Освиенцим - за принадлежност към "непълноценни раси", в затворите и лагерите на ГУЛАГ - за "класова непълноценност".
Трудно е да се синтезират в едно понятие социалният канибализъм, каинството, херостратството, иудиният грях в тяхното завършено развитие.

Организатор на злодеянията и разрушенията на Русия след Ленин е Йосиф Джугашвили-Сталин, който вечно подлежи на съд за преспrьпления срещу човечността.


 image

Това, за което се каня да пиша,
няма название. Невъобразимите престъпления,
извършени от управниците на страната под гръмките аплодисменти на тълпата, неистово се носят в душата ми. Искам да вярвам, че у хората, макар и в ъгълчетата на съзнанието, все оше живее - глуха, противоречива - съвестта, която трудно отваря очите им, при това е колективизирана и много трудно се разделя с робството.

...Деца заложници. Закон за разстрел на деца на дванайсет години, а на практика - и на кърмачета. Система за концентрационни  лагери, населени с милиони човешки тела. Разстрели без съд и присъда. Социалистически съревнования
в ОГПУ - НКВД -
КГБ по "изстребване на враговете на народа".
Присъди по телеграфа. "Велики строежи на комунизма" върху кости на затворници. Каторга. Стаи за мъчения в Лефортово и на "Лубянка", въведени официално по решение на побърканото ръководство на страната. Масови репресии като средство за задържане на властга. Безкрайни войни - гражданска, световна и студена. Десетки малки войни - с Финландия, Япония, Китай, Полша, Украйна, в Задкавказието и Средна Азия, с Унгария, Чехословакия, Афганистан, а сега - в Чечения. Всеобщо обедняване и позорна изостаналост. Морална деградация и безкрайна умора у човека.

Чрез организираната от Ленин гражданска война е унищожена армията на Русия; най-добрите умове на държавата ни са интернирани в чужбина с параходи, наричани не без тъжен хумор "философски"; чрез възвръщане в селото на крепостното право е ликвидирано селячеството; чрез индустриализацията е създадена безропотна маса полугладни обитатели на комуналки с олющен морал, доколкото съгласно бълнува­нията на Ленин моралът е буржоазен предразсъдък, ако не служи на делото на революцията. Църквата е разграбена. В дупки в леда вампирите давят свещеници, правят от тях ледени стълбове - ей тъй, за забава. Много големи книги са изгорени. Списъците по изгарянето утвърждава самата Крупская, която се пада жена на Ленин. Последният наследява Руската империя, като за всеки случай убива цар Николай и цялото му домочадие, включително и децата. Заявява за създаването на "истинска демокрация", която болшевиките наричат социалистическа. Те за всеки случай унищожават всички партии - селски, социалистически, буржоазни, демократични, центристки, - както и целия опозиционен печат.

Спомням си стара притча: в боклука на времето песимистите през цялото време търсят трагедията, а оптимистите - комедията. Не, тази притча не е за нас. Не! На народа ни, който се оказа в дълбока пропаст, ще се наложи още дълго да пълзи към Божия свят, за да може земната твърд да се смили над нас, а покаянието за греховната нетърпимост да ни смири и да ни донесе покой в нашите безсмислено­метежни души. Не мисля да се задълбочавам и в горчивата тема "Кой е виновен?". След прочита на хиляди и хиляди документи, свързани с унищожаването на хора, за мен този въпрос по принцип е разсъблечен до неговата страшна, прокажена голота.

Няма какво да заравяме глава в пясъка - ние бяхме онези, които, забравили чест и съвест, безпощадно, ожесточено се боричкаха, без да жалят ни злъч, ни мастило, ни етикети. ни обиди, без да се страхуват ни от Бога, ни от дявола, само и само да смачкам е ближния, да го размажем върху земята като в мръсотия, а още по-добре - да го убием.
Ние бяхме онези, които преследваха и разстрелваха себеподобните си, доносничеха за съседите и колегите, разобличаваха "идеологическите нечестивци" на партийните и прочие събрания, във вестниците и спи­санията, по филмите и сцените на театрите.
И нима не нас на разни събрания ни караха да коленичим с клетви за вярност и с разкаяние, което се наричаше критика и самокритика, тоест всеобщо и организирано доносничество?

Сами сме си виновни!
Но усещам наоколо зашеметяващо равнодушие към това, което се е случило в Русия. Вероятно неосъзнатият страх за сътвореното и страхът пред отговорността за извършеното принуждават хората да изграждат от себе си чучела на презряна горделивост. С една дума, мрачен и тежък здрач е обгърнал Русия за много десетилетия.

 

Слава Богу, още са живи мнозина мои съратници съвременници, които хвърлиха сърцето и душата си срещу гранитната стена на тиранията.
И казаха на младите, които тръгнаха след тях: дишайте свобода и се закълнете в името на унищожените от нас предци, че свободата е завинаги, не си правете кумири, не се пъхайте под мръсните ботуши на сталинокрацията.






Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. peperutka - www.omda.bg › public › biblioteka › yakovlev_2
10.11.2019 13:54
отново да дам линка/ и тук..
сега, зачитам..книгата..

Александър Николаевич Яковлев (на руски: Алекса́ндр Никола́евич Я́ковлев)
е руски и съветски историк, учен, публицист и политик.
Член на Академията на науките на СССР.

Считан е за главен идеолог, „архитект“ на перестройката в СССР.
цитирай
2. peperutka - 15 Поста / само вчера!!! Фабрика за троли...това не може да е ..
10.11.2019 14:04
Съвети за безболезнен живот
автор: radostinalassa категория: Технологии
прочетен: 2634355 постинги: 4147 коментари: 6418

това не може да е само една бабка на 70!!!

нямам нерви да ИМ репликирам всички...идиотии..че, и Ой ся Ой ся...фекалии
накратко: знаете ли, как работят тези подземни троловъдни
на тъмнооо, яснооо...но как ??
пускат изобилен СПАМ, в който липсва ..всяка логика и смисъл..идея..
той, жоро.Първи я разпозна..аз,нали съм жена - по-добричка ,наивна..
бях заблудена за около 1 месец...
та така,не си губете Енергията..с тезз майна...
подбирайте...ваши познати, приятели, близки..

така става в една Хибридна война, Всеки е с-у Всеки...
бъдете многоо осторожни..
цитирай
3. peperutka - ...деяния, безсрамни, продажни..против всеки Здрав ум и разум и Култура!
10.11.2019 14:33

Съвети за безболезнен живот

безПолезна ,изобилна помия....на русский!!!!?
цитирай
4. eva666 - и..против..България...Бог да те съди, жено или..бабо, или..който си там..мишок
10.11.2019 14:43
Съвети за безболезнен живот

безПолезна ,изобилна помия....на русский!!!!?
цитирай
5. peperutka - да ви дам ли пример/ произволен..
10.11.2019 15:10
Вчера, троловъдната, пуска 2-3 Постинга..
"България е в чужда власт, колония, бедна и унищожена страна
васална територия, не е Държава:"
...мдаа, и после..
оппа, и днес, ето я ,бабуша : Честит празник/ демек 10 11.1989!!
какво е това? ако не пълен идиотски..копирайт..нонсенс, или "умишлен хаос"..
на една тайфа - неудачници, които си предадоха Майката Родината
бацили вредни..изтъквайте ги, игнорирайте ги смело...
цитирай
6. peperutka - познавач на Русия Йорг Баберовски, публикувано на страниците на "Ди Цайт":
10.11.2019 21:11
утре..

Как Сталин заличи истината
Милиони изгинаха от глад, десетки хиляди бяха избити - и въпреки това Сталин гръмко тръбеше: "Животът стана по-весел, другари!". Лъжата - именно на това се градеше сталинизмът, твърди германският историк Йорг Баберовски
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 528469
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031