Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2020 15:00 - Така де, нищо страшно не се случва. Напротив – интересно е.
Автор: eva666 Категория: Други   
Прочетен: 381 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

  @
Венсеремос!!
когато излезем 
от bre?! вцепенението: следва...

Гневът търси, върху кого да се стовари. Върху китайците, върху ...

Коронавирусът: Между спомените и социализма и гневът, който може да избухне*.

        image
 

Някой беше казал, че ЕС се нуждае от повече британии и по-малко франции, но това е красива фраза, вярна само ако гледаме на съюза като на единно цяло.
Идеята за бързо случване на обща европейска държава поумря през изминалата седмица,
а ние все още не сме мислили за това какво следва.
По тази причина в реакциите си сме на етапа
“Бре?! Какво стана!”.

И понеже всяка система се развива чрез кризи – и бежанската вълна, и тероризмът, и Брекзит са ни добре дошли, ако искаме да мислим.
Ето няколко посоки, в които може да се съсредоточим,
 когато излезем от bre?! вцепенението:

– Да пресметнем икономическата си картина минус еврофондовете и подпомагащите програми. Какви резерви имаме, къде може да търсим допълнителни съюзници, пазари и инвестиции?


– Черноморското сътрудничество все още е на ниво “увеличаване на банкетната ни култура”, а в него има много потенциал и възможности за смела и гъвкава икономическа политика;

– С двустранни политики в рамките на Евросъюза да се опитаме да се погрижим по-добре за българската диаспора на континента. Тя продължава да е сериозна помощ за икономиката ни и генератор на кадри, които – уви – нашето образование вече не съумява да произведе;
Вероятно има много още посоки, за които по-умните от мен ще се сетят. Не съм експерт по сигурността, но процесите в ЕС няма как да не се отразят и на тенденциите в НАТО. При всички случаи ще усложнят разговорите и без на върха на Британия и САЩ
 да се развеят русите перчеми на Борис Джонсън и Доналд Тръмп

Разговорът за колективната ни сигурност отдавна трябваше да има по-отчетливи европейски измерения…
Така де, нищо страшно не се случва. Напротив – интересно е. Евросъюзът пълзи на Изток, а ние – ако не друго – поне се славим със своето гостоприемство. Вярно, че носи не само подаръци, но и проблеми, но пък – с кой гост по тези земи не е било така през последните хиляда и кусур години?

 

Източник: http://epicenter.bg

27 юни 2016




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - старо е, но е..
31.03.2020 15:02
много актуално,затова го..избрах...)
цитирай
2. fun1001 - мноого добро Есе на К .Бачков,от варна..
31.03.2020 15:18
3103 2020
Абсолютно сигурен съм, че не след дълго естественият народен гняв ще ескалира и избухне, а това може да доведе до непредсказуеми последици! Всички мисирки от всички медии, ще си задават риторични въпроси, как са могли да обслужват толкова вредни и незаконни за хората нареждания! Как не са виждали по-далече от носа си? Защото, прикрити под илюзията, че са полезни на хората, управляващите и медиите нарушават природни и човешки закони, създават изкуствен стрес и занижават имунитета на всеки! Понякога си задавам въпроса, как през последните години се навъдиха толкова много чалгари и глупаци! Как хората не се замислят дори за елементарни неща, а сляпо се остават да бъдат манипулирани? Разбирам, че това е стратегия, която се изпълнява в световен и национален мащаб, със съдействието на слуги, вкарани в нашето управление! Изкуствено опростачване на масите, занижаване на образованието до възможния минимум и осъществяване на геноцид и гаври, спрямо невинни хора!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eva666
Категория: Други
Прочетен: 533254
Постинги: 320
Коментари: 2318
Гласове: 1162
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол